Borderline BigBand

Historikk

Borderline Bigband har overlevd mer enn 14 år i Oslos storband-jungel, og består av dyktige og erfarne amatører som har lært å verdsette og tilstrebe originalitet. Bandet har flere ganger valg å presentere fremadstormende norske jazzmusikere gjennom skreddersydde konsertprosjekter. Blant samarbeidspartnere de siste årene kan nevnes Kåre Nymark Jr., Håkon Kornstad, Ingebrigt Flaten, Olga Konkova, Håvard Wiik og Kirsti Huke.

Borderline har gjort seg bemerket med konserter på blant annet Blå, Oslo Jazzfestival, ved Storbandfestivalen i Sandvika, Kampen Bistro og Josefine Vertshus. I den senere tid har musikk av Miles Davis stått på menyen i arrangementer gjort av bandets egne medlemmer. Av tidligere prosjekter må nevnes Charles Mingus og andre avantgarde låtskrivere i åpne og grensesprengende versjoner (da under ledelse av Odd André Elveland). Bandet har også fremført mer tradisjonell storbandmusikk med den respekt den fortjener, bla. på Café Felix, der det for et fullsatt lokale ble presentert Count Basie´s berømte klassikere i nye og åpne versjoner og ved en senere anledning, 40- og 50-tallets store swing-hits med Kirsti Huke som vokalist. En periode med Miles Davis musikk i arrangementer av bl. a. Jan Erik Paulsen fulgte, og desuten et ”intermesso” med musikk av Duke Ellington med hovedvekt den relativt sjeldent fremførte Peer Gynt Suite av Grieg i arrangement av ovennevnte. Dette  ble fremført på  Sandvika Storbandfestival i 2004.


Siden sommeren 2004 har bandet knyttet til seg saxofonist og komponist Vidar Johansen som samarbeidspartner og solist. Dette svært vellykkede samarbeidet har så langt resultert i en konsert på Det Åpne Teater (januar 2004) og en ”mini-turné” til Berlin (april 2005, jazzklubben Kunstfabrik Schlot) hvor Vidars musikk ble fremført av Borderline med Vidar som solist.